ROBBEDOES

Openheid, Respect

Veiligheid, Plezier, Flexibiliteit

Kinderopvang is een verrijking voor uw kind omdat het positief bijdraagt aan de ontwikkeling op sociaal-emotioneel, motorisch, creatief en cognitief gebied.

sample64

Inschrijf Formulier

Klik om naar het formulier te gaan

Traktatiebeleid Kindercentrum Robbedoes

De verjaardag is voor een kind een belangrijke gebeurtenis waar we uitgebreid bij stilstaan. Uw kind krijgt bij Robbedoes een mooie muts en er wordt natuurlijk uitbundig gezongen (en muziek gemaakt) op elke verjaardag. En bij jarig zijn hoort in onze cultuur ook vaak het uitdelen van een traktatie.

Maar dit is absoluut geen verplichting!

Een baby is zich daar nog niet bewust van, maar een dreumes en vooral de peuters ervaren het als een spannend hoogtepunt als ze mogen trakteren. Met al die jarige kinderen, pedagogisch medewerkers en stagiaires, gebeurt het natuurlijk vaak dat er iets getrakteerd wordt. Om te voorkomen dat de kinderen onnodig veel snoep en suikers binnen krijgen tijdens hun verblijf op Kindercentrum Robbedoes is het protocol ‘trakteren op Kindercentrum Robbedoes’ geschreven.

Traktaties van de kinderen

We gaan bewust om met wat goed of gezond zou zijn voor de kinderen. Om die reden is ons ‘traktatiebeleid’ heel simpel; traktaties waar veel suiker en/of kleur- en smaakstoffen in zitten mogen niet worden getrakteerd. Als een kind toch een zoete traktatie meebrengt, wordt deze niet in de groep uitgedeeld en niet samen opgegeten. Wat daarnaast niet getrakteerd mag worden is popcorn (i.v.m. risico tot verslikken), noten, chips en pakjes of blikjes limonade.

Een lijstje met ideeën wat uw kind wel zou kunnen trakteren in de groepen ziet er als volgt uit:

  • Fruit
  • Danoontje of andere zuivel op basis van vruchtenpuree
  • Rijstwafel
  • Soepstengels (met een zakdoek eraan is dat een leuke knapzak)
  • Rozijntjes
  • Een blokje kaas
  • Een plakje leverworst
  • In de zomer: ijsjes zonder kleur- en smaakstoffen

Naast eetbare traktaties, kunt u ook kiezen voor een klein (kindvriendelijk en veilig) aardigheidje zoals een potlood, een stuk stoepkrijt, een tennisbal, bellenblaas etc. Vaak is het feit dat het kind iets mag trakteren dat er leuk uitziet, het grootste feest. Het hoeft vooral niet veel te zijn. Eetbare traktaties geven we niet mee naar huis! U kunt met vragen hierover ook altijd bij de pedagogisch medewerkers terecht of kijkt u eens op

www.party-kids.nlwww.feestjesvoorkids.nl en www.gezondtrakteren.nl.

Traktaties vanuit Kindercentrum Robbedoes

Zoals hierboven al aangegeven gaan we bewust om met voeding. Slechts in enkele gevallen maken we uitzonderingen op die regel. Dat doen we als Sinterklaas met zijn Pieten komt, dan worden er pepernoten gestrooid. Ook worden er in die tijd wel eens pepernoten gebakken met de kinderen. In de vakanties hebben we wel eens snoepjes of bakken we zelf koekjes en ook mag er gesnoept worden tijdens het vieren van de verjaardagen van de pedagogisch medewerkers. Deze verjaardagen vieren we allemaal samen tijdens het jaarfeest.

KINDERCENTRUM ROBBEDOES

(0412) 69 23 63
info@kindercentrum-robbedoes.nl

VESTIGINGEN

Kromstraat 122 5345 AE Oss
De Vlasakkers 5 5345 BC Oss

SOCIAL MEDIA